ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Klaus Johannis la JAI

Arhiva > 2015 > Octombrie

Zicală canibală: “În orice om există o parte bună»

Klaus Iohannis la JAI

«Niciodata nu va merge acest prim-ministru la»… de fapt ,la Bruxelles. Aceasta docta diatriba ii apartine celui de mai sus si este, -ca vrem sau nu- si ilogica si contraproductiva.
Unul dintre jalnicele rezultate ale «mersului» lui Herr Iohannis la acea conferinta legata de numarul refugiatilor pe care Romania ar trebui sa-i primeasca, fiind faptul ca dupa ce s-a batut cu pumnii in piept spunand natiunii ca nu vor fi acceptate cote obligatorii, hotarare de altfel - la cererea domniei sale - transmisa la reuniunile anterioare de catre un vice prim-ministru si de catre un Ministru al Afacerior Externe, ceea ce a blocat orice forma de prenegociere..., s-a intors cu codita intre picioare, confirmand ca Romania va avea sus zisa cota obligatorie.
Oare trufia sau tafna, urmate de incapacitatea de a spune NU, sa fie calitati?
Cum trebuia facut ? Bancul de mai jos, (da imi plac bancurile destepte), fiind doar un exemplu:

Un irlandez suferă un infarct puternic în timp ce se afla la cumpărături într-un supermarket din Belfast. Managerul magazinului sună la numărul de urgență (111 în Marea Britanie) în momentul în care l-a văzut pe irlandez prăbușindu-se la pământ. Paramedicii îl duc pe irlandez la cel mai apropiat spital catolic, unde acesta este imediat operat pe cord deschis și i se pun multiple bypass-uri. După ce-și revine din anestezie, irlandezul vede lângă el o călugăriță, care avea în poalăcâteva formulare și un pix. Observând că pacientul și-a revenit, călugărița începe să-i punăîntrebări pentru a completa formularele.
- Aveți asigurare de sănătate?

- Nu am
- Aveți cont în bancă?
- Nu am.
- Aveți vreo rudă, care ar putea să vă acopere costurile spitalizării?
- Am doar o soră, fată bătrână, care este călugăriță.
Enervată de răspuns, călugărița îi răspunde țâfnos: Călugărițele nu sunt fete bătrâne, ele sunt căsătorite cu Bunul Dumnezeu!
- Perfect. Atunci vă rog să trimiteți factura cumnatului meu.

Tinand seama de «rezultatul» prezentei domnului Iohannis la JAI, cateva zeci de milioane de euro vor trebui sa fie bugetizate de primul ministru, "cel care nu va merge niciodata..." pentru cazare, intretinere, scolarizare, integrare, a celor cateva mii de refugiati in plus. An dupa an!
Bani care intrebuintati altfel....

Tot recitind zicala de mai sus, cea canibala, ma intreb: unde o fi partea aceea buna?!


Back to content | Back to main menu