ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Eugen Nicolaescu

Arhiva > 2013 > Aprilie 2013

Fraza anului (spusa de castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura)

"In lumea actuala, se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer.Din aceasta cauza, in cativa ani, vom avea batrane cu sani mari si batrani cu sex tare, dar niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc!"


Eugen Nicolaescu, actual ministru al sanatatii, are titlul (si diploma) de expert contabil. In aceasta calitate, care, dansa, in cazul domniei sale se bate cap in cap cu juramantul lui Hippocrate, (medicul din Grecia antica), juramant care cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii, el ministrul nostru, contabil emerit, numara banutii ministerului si, precum Harpagon (definitie: Om avar, zgârcit; zgârie -brânză.), ezita sa-i intrebuinteze.

Problema fiind ca dansul, ministrul in chestiune ar trebui sa numere cu precadere vietile salvate! Banii, cei care ajung si la ministerul sanatatii, vin din buzunarele noastre. Medicii, care la sfarsitul studiilor au pronuntat juramantul lui Hippocrate, cauta sa salveze vieti. Dar, doar cu ce au la dispozitie. Contabilul, scuze, expertul contabil cauta sa salveze bani. Ceva antinomic? Ceva absurd?

Adict sau nu al viagrei, medicament despre care vorbeste probabil premiatul Nobel sus citat, sa fi uitat ministrul nostru la ce seveste? Ma refer la fisa postului de ministru al sanatatii, evident...

Acest lucru se intampla atunci cand parasutezi omul nepotrivit la un post care cere altceva.
Ce anume? Inteligenta cert, dar si umanitate, si capacitatea de a intelege ce trebuie sa faca cel parasutat, o data ajuns acolo.

Sa va amintesc faptul ca de luni de zile contabilul nostru, cu banii in buzunar
, a lasat sa moara bolnavi de cancer? Sa va amintesc ce se intampla in spitalele de stat? Sa va amintesc ca acest lucru seamana cu o crima impotriva umanitatii?
Nu, nu domniilor voastre le amintesc acest lucru
, ci unui Prim Ministru. Dar si... opozitiei.

Lucian Cornescu

Back to content | Back to main menu