ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Al patrulea Reich (II)

Arhiva > 2013 > Martie 2013

Al patrulea Reich (II). ”Parul si Pailul”....

Pot intelege dorinta Germaniei si a altor state de a-si proteja forta de munca.
In acest context, pot chiar intelege lasitatea Germaniei care in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen a stat ascunsa in spatele Olandei. Pot intelege de ce. Interese pur economice, comerciale, Romania fiind un partener important. De fapt, o piata de desfacere importanta pentru produsele germane. Sa te superi cu cumparatorii tai, evident prostie. Si, atunci stai ascuns in spatele Olandei ale caror interese economice sunt mult mai mici.

Ceea ce insa nu pot si nu doresc sa inteleg este cum isi permite Ministrul de Interne german, ma refer la HANS PIETER FRIEDRICH sa dea lectii Romaniei. Stat totalitar Romania?
Stat corupt Romania? Dar Kaiserul? Dar Hitler? Dar ,azi, doamna Merkel? Germania, responsabila in ceea ce ne priveste, acum mai putin de un secol de moartea, de genocid al cetatenilor romani si asta indiferent de etnie, ea, Germania nu are dreptul moral sa dea lectii. Nici de moralitate, nici vorbind de relatia intre rusinosul MCV, prost documentat si partinic si Schengen, nici de derapajele noastre interne. Juridice si politice.

Germania are fata de noi, victimele ei,
o obligatie: cea de a repara ceea ce ea a facut in trecut! In acest context si evident doar in masura in care Germania mai are ceea ce asiaticii numesc “the face”, ea, Germania ar trebui ca la JAI sa ceara ea insasi integrarea Romaniei in Schenghen.

Evident nu am prea multe iluzii.
Si, tot evident nu cred ca HANS PIETER FRIEDRICH, generic vorbind nepotul celor care ne-au omorat o parte din neam sa aiba “the face”. Probabil, neavand acel obraz, atat de important pentru asiatici, el, HPF nu va face nimic.

CEE-
ul devine din ce in ce mai clar o povara? Merge cu doua viteze? Una rezervata tarilor emergente si alta… Germaniei? HPF, demn reprezentant al actualei Germaniei ne-a dovedit acest lucru.

CEE se va sfarama? De fapt al Patrulea Imperiu Germanic , al patrulea Reich va dispare?

Probabil.
Probabil pentru ca indiferent cat de letargica este azi Europa, indiferent cat de comod pare a fi sa ai un stapan care sa “gandeasca” pentru tine, atunci cand iti ajunge cutitul la os…

Da,
cred ca disparitia acestui tip de CEE este si utila dar si ineluctabila.

Intre timp,
HEIL Mr HPF.

Lucian Cornescu


Back to content | Back to main menu