ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre ciobani

Arhiva > 2014 > Iunie

Despre ciobani

In esenta, cel putin daca ne limitam in a considera ca aceasta meserie, de altfel in tarile dezvoltate pe cale de disparitie, se limiteaza la pasunat, el, ciobanul, oare ce face? Pai, duce oile acolo unde iarba este mai grasa, dupa care: mulge oile, cu laptele face urda, branza… mai taie cate un berbecut, vinde carnea, dar asta dupa ce jupoaie animalul…

Daca insa extrapolam putin, gasim ciobani cam peste tot. Presedintele, cel putin daca seamana cu cel actual, al nostru, ma refer la creierul Constantei si al oceanelor, dupa ce a separat berbecii de oi, procedeaza asisderea. Mulge oile, adica majoritatea ascultatoare a populatiei, jupoaie berbecii, adica pe cei neascultatori. Si… aici comparatia devine si mai interesanta, asmute cainii pe dusmani.

Cainii, ma refer, strict, la cei ascultatori, si asta indiferent de sex, in asteptarea si speranta obtinerii unor mangaieri si... si cine stie, a unui os, isi fac datoria cu sarg.

Doar ca in cazul de mai sus, ei alunga lupii, ursii, etc, in cel de-al doilea caz… ii fugaresc, pe unii indelung, ani intregi, ii dau pe mainile altor caini (ar trebui de fapt sa-i numim catei), care ii baga la puscarie.
Si daca in primul caz cainii ce pazesc turma sunt destui de putini, in al doilea…..

Si ca sa nu credeti ca vorbim numai de acesti doi ciobani, eu repetand ca principiul se aplica… de la cioban in jos, azi, pentru a doua oara, va voi vorbi de un, pai... de un Decan de Barou. In cazul barourilor, principiul economic este acelasi. Muls si…

Cainii de paza ai baroului au un nume si ei : Comisia de disciplina! Precum in primul caz, ea, comisia suscitata, isi apara oile si berbecii. Doar ca aici cainii in cauza au fost prost dresati. Rolul acelei comisii fiind de a judeca greselile fiecarei oi si nu de a o proteja indiferent daca este... alba sau neagra !

Si astfel, acum cateva zile, dupa o docta si lunga gandire, sus zisa comisie a dat o forma de NUP unui avocat reclamat pentru muuulte matrapazlacuri. Litis in contracte, absenta la bara, dar, mai ales, fals si uz de fals, prejudiciu direct adus clientului reclamant, si… si uituc in a plati fiscului si dari si TVA. TVA incasat de la client.

Ei bine, sus zisa comisie a judecat ca avocatul este curat ca lacrima, decanul, cel responsabil de acel barou, a acceptat teza comisiei si clientul… a facut o criza prelungita de inima si este in spital.
Cum vi se pare ultimul cioban ?

Noi credem ca, chiar daca unele oi negre ii vor trimite flori, clientii vor avea o alta parere. Si credem ca un astfel de decan ar trebui sa se pensioneze. Repade !

Back to content | Back to main menu