ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Cine este vinovat?

Arhiva > 2015 > Septembrie

Cine este vinovat?

In cativa ani, peste 8% din populatia Europei va proveni din Islam. In multe orase mari, cartiere intregi sunt deja musulmane. Iar acum, brutal, frecandu-se la ochi guvernantii europeni, «vad» exodul, masa de refugiati care vin, zilnic, spre ei. Pusi intre ciocan si nicovala, obligati sa decida fie in interesul democratiei, cea care obliga fiecare tara sa primeasca refugiatii si interesele nationale, obligati fiind sa cantareasca efectul economic si cultural al invaziei musulmane, cu aceeasi lasitate ca de obicei, in loc de a-si aminti cine i-a votat… se doresc «pays d'acueuil», tara primitoare. Si, in loc de a face precum Australia, evit sa dau  exemplu Japonia, in loc de a face macar ca americanii, cei care ii fac sa jure cate ceva cand sunt integrati, in loc de a spune in mod clar: mai refugiatilor, de azi incolo sunteti CA NOI, ei, cei de noi votati, tac. Un prim ministru australian a avut o diatriba excelenta pe aceasta tema,  spunand clar imigrantilor ca ori le place cum sunt australienii si fac ca ei, ori… pleaca. Japonezii au rezolvat problema neprimind imigranti…

La noi problema insa nu se pune  cu acest val al imigrarii. Noi avem pare-se peste o suta de mii de chinezi… nu inca prea multi musulmani.

De unde «i se trage» Europei? Raspunsul este evident si simplu.

20.000.000 milioane de cetateni americani, echivalentul populatiei Romaniei, lucreaza in mod direct sau nu pentru complexul industrialo-militar american. De unde practic obligatia diferitilor presedinti, dar si a congresului lor de a vinde rezultatul muncii celor de mai sus. Cum ? Fie creand focare de razboaie, fie intervenind direct. Si… vanzand, vanzand… arme.

Rezultat? Jimmy Carter a destabilizat in mod profund Iranul obligandu-l pe ultimul lor Sah, Reza Pahlavi sa fuga. Rezultat? Iranul are arma nucleara sau este foarte aproape. Populatie musulmana «dotata» militar…

Multumiti de rezultat si in numele interesului superior al natiunii americane, Bush cel batran  a atacat Irakul. Dar a stiut sa se opreasca inainte de a ajunge la destabilizarea sa. Cel tanar, Bush junior, a mers mai departe si… a distrus tesutul uman, social, economic al acelei tari.

Mai incoace, Obama. Libia, Tunisia, Egiptul, Siria si, evident, Afganistanul. Printre altele. Rezultaul fiind exodul despre care vorbim mai sus, masa umana care pentru a scapa de razboi, de foame des, cauta zone mai calme si unde sa poata supravietui.

Se adauga la cele de mai sus si fenomenul climatic. Cine a refuzat sa deschida ochii la conferinta de la Kyoto, cea la care se cerea, in numele viitorului umanitatii, ca America sa accepte o drastica diminuare a gazelor de sera de industria ei creata? America.

De unde… alt tip de exod.

Vedem deci ca, in mod constient sau nu, americanii sunt cei direct in culpa, ca exodul actual le este direct imputabil. Auzim pe cineva dintre «decidenti», dintre sefii de stat de noi alesi, sa ceara Americii sa faca fata responsabilitatilor de ea creata? Tacere de plumb!

In presa americana de ieri se vorbea, din nou, de riscul unui razboi «punitiv». America si port avionul sau, Anglia, contra Iran. Razboi nuclear de aceasta data. Acelasi risc major intre cele doua parti ale Coreei. Multe zone de conflict, amenajate, create si unde se vand arme.

La celalat pol, Statul Islamic. Zece, douazeci de mi de "luptatori" care in numele lui Allah….

Si? Pai se vede ca ori America este incapabila sa eradicheze problema ori ca… ii place.

Alte arme… O mai profunda ruptura a tesutului economic si social si in Siria, si in Irak si… si alte arme vandute. Scabros? Nu, din punctul de vedere pragmatic american doar alte piete de desfacere.

20.000.000 de americani isi primess salariul. Cam 300.000.000 de cetateni, cei ai Europei, tac si inghit in sec. Poltica de macelar? A devenit Europa… ca noi? Bantustan? Exista cate un macelar in fiecare tara? Si este si acceptat?

Se pare ca da si este pacat!

Back to content | Back to main menu