ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Justitia

Arhiva > 2012 > Iunie 2012


De la crearea societatii tribale incoace “justitia” a fost, este, unul dintre pilonii  pe care se aseaza autoritatea. Cea tribala, cea regala, cea asa zisa democratica. Pe masura ce democratia a inceput sa creeze la varfurile propriei sale piramide, monstrii, indivizi lacomi, fara scrupule, automat, in interesul propriei lor perdurari, acestia au facut ca ea, justitia, sa devina mai… stufoasa. Si aservita!

Si astfel, la noi, am asistat in ultimii douazeci de ani  la multiplicarea serviciilor secrete, a serviciilor coercitive de tip DNA, DIICOT, Procuratura de pe langa… SIPA si asa mai departe. Unele unori utile gratie in primul rand oamenilor care functioneaza in acele sisteme, altele, din pacate, cele multe, complet  aservite monstrilor efemeri suscitati, des, daunatori  intregii societati.

DIICOT Bucuresti dovedindu-se  a fi una dintre structurile cele mai “lenese”, lenea lor mergand pana la  dovada propriei sale inutilitati. Ca existenta in sistem.

Si, pentru a exemplifica, doua cazuri. In primul, legat de actionarii unei mici banci, instrumentarea cazului a durat peste cinci ani si s-a soldat cu… NUP. Interesant fiind faptul ca Oficiul pentru spalarea banilor  a fost cel care a constatat frauda la origine. Aici vorbim de doar cinci milioane de dolari. Bani pierduti  gratie taraganarii, a lenei despre care fac vorbire.

In al doilea caz, legat de indelicatetea unui avocat, care a intrebuintat in mod abuziv, ilegal, serviciile internet  ale unei mari banci, o plangere penala  transferata ca fiind de competenta DIICOT Bucuresti la inceputul lunii februarie daca nu ma insel, aceasta structura nu a miscat pana acum, la stiinta noastra, nici un deget.


Lucian Cornescu

Back to content | Back to main menu