ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Justitia

Arhiva > 2015 > Februarie

Pe cine "multumeste" guvernarea?

Niciodata nu mi-a placut sa insult. Si tot niciodata nu am suportat prostia. Mai ales la virf.

Vad cu o profunda neplacere "activitatea" frenetica a DNA. Vad intrand la beci, rand pe rand, fosti prim ministri, ministri, senatori, deputati. Cu precadere ceea ce este inept.

In ultimii zece ani, cu acea consecventa cretina a scorpionului... militant, T. Basescu a creat un monstru, o struto-camila numita SRI-DNA, monstru care, incult din punct de vedere al interselor majore ale cetateanului,, inchipuindu-si ca daca face precum pe vremea cand romanii de acum aproape 2000 de ani isi multumeau plebea aruncand in arena (a se revedea Colizeul...) primii crestini si omorandu-i cu ajutorul leilor infometati, va obtine ceva palpabil. Nu! Nu asa ajutam populatia sa traiasca mai bine. Stand pe burta pe presul, intai al lui Basescu, bagand la inchisoare adversarii sai politici, ati obtinut ce? Mananca mai bine populatia? Stand pe burta mai de curand in fata unor functionarasi, fie de la Bruxelles, fie, mai aproape, de la ambasada SUA, obtinut-am ceva pentru popor? Basescu a ingenunchiat procuratura, la virf, Justitia la nivel de judecatori, la virf. Cu ce rezultat previzibil? Acum, putin mai tarziu, atunci cand "dosarele" roz, sau de alta culoare de el puse bine nu vor mai fi actuale, primejdioase, atunci, el, fostul presedinte de tara,... va ajunge la beci. Obiceiul idiot ce consta in a priva de libertate  adversari va perdura.

Pitagora spunea: Nu încerca să schimbi orânduirea unei mari naţiuni. Un popor numeros e ca o dihanie hâdă; e ceva împotriva firii. Dintre toate soiurile de dobitoace cea mai rea e speţa umană ce se cheamă "popor".

Nu cred, nu vreau sa cred.

Vreau sa cred ca suntem inca o natiune capabila sa-si revina, capabila sa-si regaseasca valorile reale. Pentru ca altfel, ne vom transforma, suntem pe cale - din pacate, intr-un bantustan, o mica si nesemnificativa feuda, doar o piata de desfacere a altora. Cu alti vinovati, cu alti profitori si care, si ei, mai tarziu, tot la beci...

In ultimii ani asa a devenit Justitia. Oarba, ascultatoare, des blamabila!


Back to content | Back to main menu