Main menu
Constitutia Romaniei, cea actuala, a fost conceputa ca Lege suprema a democratiei post revolutionare.
Presedintele Romaniei, indiferent despre care vorbim, atunci cand isi preia functia depune un juramant solemn. Cu mana pe Constitutie, jurand sa o respecte si sa o apere.
Tot el, Presedintele, de aceasta data vorbind de cel inca in functie, numeste Primul Ministru, accepta sau nu lista Ministrilor propusa lui.
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu respecta Constitutia. Nici Primul Ministru actual, ma refer le dl Boc si, evident, nici ministrii acestui guvern.
De unde doua intrebari logice: daca avem un Presedinte parjur si daca avem un guvern de el pastorit care functioneaza pe acelasi principiu, avem sau nu azi un Presedinte si un guvern?
Daca avem un Presedinte si un guvern care nu respecta principiul fundamental al democratiei, cel care prevede separarea puterilor in stat, avem sau nu un Presedinte si un guvern?
Evident nu!
Traian Basescu si-
Ministrul Finantelor a luat o pe urmele celebrului Zerone, ministru postbelic celebru prin gafele sale.
Ministrul transporturilor a stiut – pana acum cel putin -
Ministrul Justitiei nu are nici puterea si nici muschii necesari asanarii sistemului iar CSM ul este croit pe baza de nepotism si ineficacitate. De unde profunzimea unei fraze rostite pe vremuri de un mare avocat, Istrate Micescu si insusita, printre altii de Gigi Becali: ”Societatea nu are dreptul sa ma judece daca nu este in stare sa ma apere”.
La invatamant, ministrul de resort se zbate intre celebra teorie a lui Murphy si “logica”domnului Pogea. Isi mai aminteste oare Ecaterina Andronescu ce spune Constitutia privind cei minim 6% din PIB care ar trebui sa fie alocati invatamantului? Dar Boc? Dar Pogea? Dar Basescu?
Lista este lunga si, din pacate putini dintre cei carora le am incredintat o bucata din viitorul nostru isi merita postul.
Avem un Presedinte si un guvern care functioneaza majoritar in contradictie cu Legea suprema a acestui stat. Avem un Presedinte parjur!
Termin cu o fraza celebra din Caragiale: “dar noi cu cine votam”?
LUCIAN CORNESCU