ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Basescu vizionar 2

Arhiva > 2015 > Februarie

BASESCU VIZIONAR 2!

Acum un timp, am scris un articol ce se intitula “Basescu Vizionar”(pe care il aveti in atas) . Articolul a avut multi cititori, unii amuzati de «poleiala», altii, mai atenti, de… substrat.

Din nou, Basescu ma uimeste, si va explic si de ce:
Preambul: In toate oceanele planetei noastre se extinde, zi dupa zi, o alga. De culoare rosie, extrem de prolifica, si care mananca, face sa dispara oxigenul. Pestii mor, celelalte vietati mor, coralii mor, alte alge mor. Pentru moment, au fost denombrate peste 20 de zone «moarte». Imense! In schimb, acolo traiesc si se imnmultesc, tot geometric, meduzele. Fara adversari, neavand nevoie de oxigenul din ocean, ele au rezerve in masa gelationoasa pe care o cunostem, ele, meduzele se hranesc cu plancton. Problema este deja asa de mare incat pescadoarele, navele care pescuiesc pestii din oceane le evita si in anumite perioade nu mai ies in larg la pescuit. Meduzele sunt, unele mici, altele extrem de mari. Deja sunt pescadoare esuate din cauza lor, deja pescarii sunt obligati sa-si taie plasele ca sa nu savireze, sa nu se rastoarne. Parti intregi de ocean au devenit sterile, dar paradise pentru meduze. Meduze dintre care unele au destul venin ca sa omoare in doua minute, nu una, nu doua, ci pentru o singura meduza… 60 de victime. Plaje deserte, pescadoare care nu mai folosesc la nimic.

+ =


Ceea ce ma duce la Basescu Vizionar 2 caci, el, numai el, a putut sti ce se va intampla in oceane… acum peste 20 de ani. Numai el a putut sa stie ca flota,PESTE 300 DE NAVE, nu va mai fi utila nimanui. Doar el. El ! Basescu, cel vizionar.

Epilog: cand ai un astfel de personaj la tine, in tara ta, sa nu cumva sa-l pierzi. Si, de aceea credem noi ca trebuie pastrat cu grija. Avem sansa de a avea locatii de exceptie :Jilava, Rahova, Poarta Alba. Sau, evident, in functie de ce va nascoci DNA, poate la Aiud!

Ca de, oricum vedem ca si... comori mai mici... tot acolo ajung!

Back to content | Back to main menu