ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Sperante si circ

Arhiva > 2015 > Septembrie

SPERANTE SI CIRC

Traim o zi importanta. Afara, spectacol, PDL (eu refuz sa ma mint scriind PNL), PDL deci, aduce cu autobuze, tramvaie, etc, membri ca sa faca "presiune". Traduc: sa faca circ! Putin azi, mult peste cateva zile.
Inauntru, cu acea consecventa a buldogului, care - fiindu i foame - ca de, nu fu la guvernare de la un timp incoace, inauntru deci, dupa ultimele negocieri nocturne, ramas in pantaloni scurti dupa toate promisiunile facute si UDMR (rusinica domnu' Blaga) si UNPR si minoritatilor, probabil si Bisericii, ca de..., cu sufletu' la gura si cu ochii precum ai vulturului, atintiti pe bilele de vot, el, PDL-ul, isi joaca o ultima carte. Evident, in aceasta sesiune parlamentara.
Motiunea fiind una dintre cele mai putin inspirate din ultimele legislaturi, facuta cu acelasi "sarg" precum celebrele Coduri, probabil de aceiasi oameni, nu impotriva unei proaste guvernari, ci impotriva unui prim ministru.
Ca de, guvernarea din ultimii ani fu cea care a scos Romania din groapa urat miroasitoare in care un Basescu, un Boc si cativa altii o bagasera.
Important azi fiind - pentru voturile pe care actualii parlamentari le vor cere peste putin timp... daca cu nasul si pantalonii-n jos vor vota motiunea, sau daca, cu: profesionalism, exeprienta, creativitate, eficienta... vor sti sa si prezerve viitorul.
Textul de mai jos fiind doar "un clin d'oeil"

I. La spargerea unei bănci, participă doi spărgători. Primul strigă:
„Nu mişcă nimeni! Țineţi cont: banii sunt ai altora, viaţa este a voastră.”
Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în linişte.
Asta se numeşte
​Reorientare – schimbare a modului de gândire dinspre reacţia involuntară înspre reacţia gândită..

II. ​ O tipă se întinde provocator pe masa din faţa ei, încercând să atragă atenţia. Spărgătorul i se adresează:
„Vă rugăm să fiți civilizată! Acesta este un jaf, nu un viol!”
Asta se numeşte
Profesionalism – Concentrează-te doar pe ceea ce eşti calificat să faci.

​III. ​ Când s-au întors de la seif, spărgătorul cel tânăr (cu studii MBA) i-a spus hoţului mai bătrân (care avea doar studii primare):
„Hai să numărăm câţi bani am furat!”..
Hoţul bătrân îi răspunde:
„De ce să pierdem noi atâta timp şi să ne prindă, când putem să aflăm diseară, de la ştiri, câţi bani lipsesc din bancă.”
Asta se numeşte
Experienţă – În zilele noastre este mai importantă decât calificările de pe hârtie.

​IV. ​Imediat după ce hoţii au părăsit banca, directorul i-a ordonat casierului să cheme repede poliția. Casierul după ce se gândi o secundă îi răspunse:
„Domnule Director, nu e mai bine să punem 5 mil de € deoparte şi să spunem că i-au furat hoţii?”
Asta se numeşte
Oportunitate – oamenii obişnuiţi văd mai mult piedicile; puţini sunt cei care intuiesc şansele de reuşită în orice condiţii”.

​V. ​ Casierul zâmbind:
„Ar fi minunat să avem cîte o spargere în fiecare lună!”
Asta se numeşte
Creativitate – şi mai puţini oameni au capacitatea de a transforma un dezavantaj pe termen scurt într-un avantaj pe termen lung.
​VI. Seara la ştiri se anunţă că doi hoţi au intrat într-o bancă şi au dat o spargere de 100 mil. €. Hoţii au început să numere banii de mai multe ori şi nu le ieşeau decât 20 de milioane. Furioşi au început să înjure:
“- Noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viaţa şi directorul s-a ales cu 80 de mil, cât ai bate din palme?!?”
Asta se numeşte
Eficienţă - înseamnă să faci mai bine ceea ce se face deja.

​VII. Directorul băncii este fericit şi zâmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus că i-au ieşit şi câteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.


Asta se numește
Management – -arta de a înfăptui ceva împreună cu alți oameni” (conform definiției date de de Mary Parker Follet)

Back to content | Back to main menu