ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Complimente dlui Caragiale

Arhiva > 2012 > Noiembrie 2012

Complimente domnului  Caragiale


Alegerile se apropie. Reactiile “puterii” (care o fi aceea?), precum si a opozitiilor se exacerbeaza. Un banc, suntem specialisti,
circula si confirma faptul ca la noi apocalipsa incepe pe 9 decembrie si nu pe 21 ca la azteci... Un scurt studiu se impune.

Daca vorbim de tabara lui Basescu, hai sa privim si omul si.. oamenii. El intai. A acceptat in ultimii ani transformarea Romaniei in colonie? A facut astfel incat Romania sa fie pe primul  loc in ceea ce priveste pauperizarea populatiei? A lasat cu nepasare (ca sa nu spun cu lasitate) sa ramana in inchisoare un general de peste 84 de ani si al carui dosar, judecat strimb, este o rusine pentru procurorii de caz? A facut tot ce trebuia ca un fost prim ministru, dusmanul sau direct de multi ani, sa fie bagat la inchisoare de un rusinos complet de la acea Curte care se doreste a fi inalta si de justitie si care, ca si mai sus, a judecat pe un dosar stupid de strimb instrumentat tot de niste procurori “de caz”? A lasat un partid etnic sa obtina, prin santaje repetate, practic, ruperea teritoriala a Romaniei? Si-a batut joc de Constitutia pe care jurase sa o respecte si sa faca sa fie respectata?
Va las sa raspundeti singuri la toate aceste intrebari, retorice poate, dar mai ales dureroase.

Pe linga domnia sa si cei prezenti la aceste viitoare alegeri, Pasionaria noastra nationala, fost ministru al justitiei, cea care “merge pe drumul ei” (am parafrazat-o), micuta de statura, introvertita, complexata si dotata cu un puternic sindrom,cel  numit mitomanie, des adepta a dolului prin omisiune... Pe langa care, un fost prim ministru meteoric (78 de zile pe scaunelul in chestiune), fost mic politruc pana in decembrie 89, un presedinte de fost partid istoric ramas doar cu un nume cel ce  aminteste glia, obraznic, prost crescut, des insultant chiar in public, un altul care se reclama de un zest de nationalism socialist, tanar si des simpatic dar... nu prea bine plasat, istoric vorbind, un PDL impanat la virf,
printre altii cu doi Preda des gemeni de-ai taranistului sus citat, un PDL care se ascunde in mod rusinos sub obaniera ”arzatoare” si care probabil va fi arsa de voturile populare. Asta pe de o parte.

Pe cealalta...voi fi scurt: un prim ministru care abia uns a plecat la Bruxelles “cu ideile lui” si s-a intrors cu pant
alonii in vine si cu cele 11 porunci pe care le-a acceptat in mod rusinos, un presedinte liberal care tocmai acum a gasit de cuvinta sa se rafuisaca cu propriul partid (pe fond avand dreptate dar alegand cel mai prost moment), un june ministru al agriculturii inca necatalogabil. Cam asa arata USL-ul de azi, cel care ne cere voturile. Acest USL care  a inceput deja  sa-si puna “cadrele” in pozitii... peste putin timp cheie, cadre  care care pana una alta  blocheaza comenzi externe de care bugetul are nevoie ca de apa si asta pentru ca beneficiul comenzilor sa nu poata fi imputabil “celor vechi”. Aberant, stupid! Ceea ce, pe mine, omul caruia i se cere votul din cand in cand ca de, suntem in democratie, ma lasa perplex, ma face sa-mi reamintesc ce spunea Caragiale: “Da’ io cu cine votez?? ”Da’ domniile voastre???


Lucian Cornescu

Back to content | Back to main menu