ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Basescu vs. Nastase

Arhiva > 2012 > Iulie 2012

BASESCU  versus  Adrian Nastase


Voi incepe  cu cateva  citate pentru a-l "culturaliza" pe domnul  Basescu.

-"Nimeni dintre aceia pe care bogatia si onorurile ii asaza pe o treapta mai inalta nu e mare. Aceasta-i eroarea care ne insala, ca nu apreciem pe nimeni dupa ceea ce este, ci ii adaugam si cele ce-l impodobesc.Cand vrei sa apreciezi pe cineva la justa lui valoare si sa stii ce fel de om este, priveste-l gol: sa lepede averea, sa lepede onorurile si celelalte minciuni ale soartei,sa dezbrace pana si corpul – priveste-i sufletul, daca-i mare prin altceva sau prin el insusi.Sa apreciem fiecare lucru, indepartand ce se spune despre el, si sa cercetam ce este, nu ce e numit” *Seneca, Epistolae

-"Terorismul de stat este cel mai infiorator, cel mai distrugator tip de terorism, caci cetatenii sunt la discretia fortelor Statului, forte care in loc sa ii apere,ii tortureaza si ii ucid practicand teroarea de stat ca metoda de anihilare a adversarilor politici si de supunere totala a populatiei". Serban Suru .

-„Geme inima in noi de durere. Ne intrebam, noi  copii, sfasiati sufleteste, cum de s-au gasit Romani care sa se poarte cu atata vrajmasie fata de neamul lor? cum de sau gasit asa de multi tradatori? Cum de n-au fost pusi la zid cu totii sau arsi de vii in clipa tradarii lor?”  „Care erau atunci [,in anii ’30,] dusmanii declarati  ai prosperitatii Romaniei si ai romanilor?
Politicianismul, coruptia, spolierea bogatiilor tarii si pauperizarea majoritatii zdrobitoare a romanilor, asaltul economic al strainilor, cumparand totul pe nimic, inrobind bietul roman pe salarii de supravietuire, despadurirea muntilor Romaniei in folosul unor venetici, transformarea romanilor intr-un popor de bolnavi datorita mizeriei creatoare de boli sociale si a asistentei sociale de doua parale". Zelea Codreanu


Nu sunt in nici un caz un admirator al lui Codreanu. Dar… citind cele de mai sus nu avem sentimentul ca am revenit la anii 30 ai secolului XX?  Nu pare extrem de actual verbiajul domniei sale?

Daca Basescu dorea doar indepartarea unui adversar politic ar fi limitat razbunarea domniei sale – prin interpusi - la retragerea posibilitatii lui A. Nastase de a mai fi ales in Parlament. Dar nu, Basescu sufera de o boala teribila. Obsesia razbunarii!

Cum arata Basescu ? Cum il vede  presa? Doar un exemplu:

"Traian Basescu a distrus Romania in multe feluri. S-a comportat ca seful unui trib, iar nu ca presedintele unui stat european. A luat decizii vitale pentru Romania cu siguranta prosteasca a celui ce se pricepe la toate. Are un dispret suveran pentru toti oamenii cu carte, dar mai ales pentru intelectualii care nu-i impartasesc convingerile si solutiile. Nu are pic de compasiune pentru saraci si oropsiti, singura lui grija fiind sprijinirea constanta si sporirea fara margini a capitalurilor autohtone si straine care ar putea sa-l mentina la putere". Marius Beschea

Basescu a capusat Romania? A transformat Justitia, serviciile secrete... in arme ? A invrajbit astfel poporul roman?

A auzit oare Basescu de Diderot? Nu cred, pentru ca altfel ar fi retinut si poate aplicat pilda ce urmeaza :  “
Cea mai crunta razbunare este sa dispretuiesti o eventuala razbunare.”

In cazul lui  Avram Muresan razbunarea lui  Basescu  a fost la limita scabrosului?
In cazul lui Nastase, scatologic?

Basescu este bolnav psihic? Daca da, porcariile sus citate nu-i sunt imputabile. E bolnav. Sincer, tinand seama de ce face si cum o face eu asta tind sa cred. Problema fiind ca daca este bolnav nu are ce cauta  acolo unde noi l-am cocotat si ca trebuie  dus acolo unde cei cu boli grave sunt dusi.

Aici intervine puterea actuala, putere care inca nu a stiut sa spuna citet “copiilor”lui Basescu, ma refer la procurori, judecatori, servicii…, ca nu cu ei exista o rafuiala, ei fiind in mod obligatoriu slujitorii puterii, nu a unui individ. Indiferent unde sta cocotat... Cu cat mai repede va intelege acest lucru actuala putere, cu atat mai repede isi va pierde aliatii bolnavul. Bolnav care, probabil, in numele justitiei imanente, va ajunge la spitalul de la… Rahova.
LUCIAN CORNESCU

Back to content | Back to main menu