ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Mergem la vot

Arhiva > 2014 > Noiembrie

Marc Aureliu versus demnul urmas al Marcomanilor

Putina istorie: Marc Aureliu s-a născut la 26 aprilie 121 la Roma, fiu al lui Annius Verus. Era nepot prin alianță al viitorului împărat (între anii 138-161) Antoninus Pius, care l-a adoptat la dorința împăratului Hadrian, predecesorul său. După ce Antoninus Pius a devenit el însuși împărat, l-a căsătorit în anul 145 pe Marc Aureliu din motive dinastice cu fiica sa, Annia Galeria (sau Faustina minoris) și în anul următor l-a asociat la conducerea imperiului. În anul 161, Marc Aureliu devine el însuși împărat.

Seamana oare pana aici cu destimul tanarului Ponta? Competitorul sau fiind demnul urmas al unora dintre triburile germanice (Marcomanii, Sarmații etc), ma refer la Her Johannis.

Marc Aureliu preia direct conducerea operațiilor militare, care vor dura mai mult de cinci ani, din 169 până în 175. Exact cat va dura mandatul prezidential... Întors la Roma, sărbătorește triumful asupra Marcomanilor și Sarmaților. În același an tebuie să plece din nou în provinciile dunărene, pentru a reprima noi revolte ale triburilor germanice. Caposi Marmatii!!!

Marc Aureliu scrie - istoria nu ne spune daca ar fi plagiat sau nu-: Singura sa lucrare a fost redactată în limba greacă, Ta eis heauton ("Către mine însumi"), tradusă mai târziu în limba latină cu titlul Meditationes ("Meditații"), în 12 cărți. Conținutul lor are în special un caracter moral, o filosofie practică pentru viața de fiecare zi. Ele exprimă convingerea autorului, după care numai o viață morală după legile naturii poate realiza liniștea interioară, mărinimia și perfecțiunea.

Duminica mergem (cei care au "instincte civice") la vot.

Avem de ales intre emergenta unor tineri lupi,d estul de famelici si care vor dori ca repede sa se infrupte din... pe de o parte ce mai ramane, pe de alta din ce au acumulat "baronii". Reactie umana chiar daca reprobabila. Dincolo, "la dreapta" gasim multi dintre fostii baroni, gasim de fapt o disperata dorinta de a supravietui economic (si, pentru unii nu numai).

Sa algem de fapt ce? Daca il alegem pe Ponta, vor fi, evident, schimbari majore. Ponta este tanar si, evident, doreste sa-si consolideze imperiul. Cu ajutorul nostru, cel cerut o data la 5 ani...Ceea ce presupune un mers inainte. Daca votam cu Johannis, cel inconjurat de lupii cei batrani, pai vom stagna, vom lasa ca in cei cinci ani ce urmeaza "averile" sa fie cel putin puse la adapost.

Alegerea este oarecum dificila si asta pentru ca, in ambele ecuatii de mai sus nu se prea vorbeste de noi, de furnicile ce voteaza. Ori, eu exact asta speram sa aud de la cei doi cadindati!!!

Mai sunt doua zile si...ascult! Asteptand sa am elementele care sa ne dea "impulsul civic" cerut.

Back to content | Back to main menu